that's me

 

 

blog

Zo af en toe schrijf ik eens wat,
maar dat doe ik vooral op Linked In:

Bio

Geografisch
Geboren in Eibergen (1970), opgegroeid in Dalen en gestudeerd in Groningen (HTS Bouwkunde / Architectuur) en Delft (TU Bouwkunde / architectuur). Vanwege de liefde weer teruggekeerd naar Groningen. Maar dat hoeft geen beperking te zijn voor een opdracht ergens tussen Abcoude en Zutphen!

Als kind ...
was ik al een ontwerper en bouwer; ik vermaakte me met potlood en een A4-tje of (technisch) Lego.

Als student ...
onderscheidde ik mij op de HTS, omdat ik als één van de weinigen technisch inzicht combineerde met een passie voor esthetiek. Daarna, op de TU, belandde ik tussen Koolhaasjes en le Corbusiertjes. Te nuchter voor luchtkastelen, in concepten kun je niet wonen!

Als commerciant, als manager ...
heb ik de laatste jaren veel geleerd en een goed netwerk opgebouwd, wat nu ook goed van pas komt.

Als architect ...
zoek ik samen met jou naar de best passende oplossingen, als antwoorden op je vraag naar ruimte. We creëren samen, in dialoog, ik luister, verbeeld je behoefte en stel voor. Duurzaamheid is een vanzelfsprekend gegeven.

Als mens ...
ben ik nieuwsgierig, (soms redelijk) sportief en geniet ik van een rijk familieleven en vakanties (in alle seizoenen). Ik ben nuchter en praktisch ingesteld.

 

 

Waarden

Balans

Balans is voor mij (en voor wie niet) essentieel. Of het nu gaat om het clichématige werk-privé, gezondheid, of ontwerp, zonder balans blijft niets duurzaam staan...

Betrouwbaar

Ik heb de neiging wel eens een slag om de arm te houden, maar wat ik toezeg, kom ik na. Als iets niet dreigt te lukken, dan laat ik dat bijtijds weten.

Creatief & praktisch

Pragmatisch, oplossingsgericht en niet altijd alledaags, met de beschikbare middelen

Duurzaam

Ik ga zorgvuldig om met de wereld waarop we leven, maak bewuste keuzes en probeer verspilling zoveel mogelijk te voorkomen.

In mijn ontwerpen streef ik duurzaamheid na; een laag verbruik van elektra (gas is vanzelfsprekend al helemaal in de ban) is de norm, sterker nog, een gebouw levert energie op. De milieubelasting van toe te passen materialen is zo beperkt mogelijk, door hergebruik of 'biobased'.

Ook in relaties, zowel privé als zakelijk, geloof ik in duurzaamheid; dat vergt respect, gelijkwaardigheid, vertrouwen en commitment. 

Sociaal & maatschappelijk

Goed voor de wereld en voor de mens... De laatste jaren heb ik bewust gewerkt bij een woningbouwcorporatie, omdat ik daarmee bij kon dragen aan zoiets essentieels als wonen, een dak boven het hoofd, voor mensen die daarin niet zelfstandig kunnen voorzien. Ik ben betrokken bij de school van mijn kinderen en draag actief bij aan goede doelen.

Respect & gelijkwaardigheid

Ik hecht aan relaties waarbij je jezelf mag zijn, waarin je gewaardeerd wordt om je eigen inbreng. Jouw mening is net zo waardevol als die van mij en wellicht kunnen we elkaar versterken.

Samenwerking in de keten; opdrachtgever, architect en producent, als we allemaal onze inbreng kunnen leveren, dan ontstaan er mooie dingen!

Veelzijdig

luisteren, vertalen & verrassen, ontwerpen & zelf maken, aandacht voor mens & materie.