verbouwing Glimmen (2022)

(klik rechtsboven op de foto voor vergroting)

 

Het hoogstnoodzakelijke onderhoud was na aankoop en voor bewoning in 2016 al uitgevoerd. Nu meer verfraaiing en comfort...

Een nieuwe carport met tuinschuur en kas, een luifel in dezelfde stijl boven de voordeur, aanpak van de tuin in samenwerking met Fred Hommes van onbeperkt groen, vervanging van 2 badkamers en alles op gas eruit!

De luifel en de carport zijn voorzien van forse gezette zinken dakranden, als een tegenhanger van de forse dakopbouw van het huis en rusten op een Douglas houtconstructie. De garagedeur is vervangen door een pui en Fraké houten profielen. Daarmee is ook de tuinberging bekleed.

 

 

 

De tuinberging heeft een aangebouwde kas, gemaakt van een tweedehands schuifpui en kunststof kanaalplaatprofielen.

De tuin heeft een grondige make-over ondergaan, waarbij veel (bestratings-)materiaal is hergebruikt. De pergola achter het huis is gemaakt van forse Douglas profielen en zorgt voor aangename schaduw.

De achterwand van het toilet en de douchewand in badkamer op de eerste verdieping is uitgevoerd als scheepsdek, van ingerubberd teakhout; een echte eye-catcher! Op de tweede verdieping is de oude badkamer helemaal afgebroken en is er een open badruimte voor teruggeplaatst. De ruimte oogt hierdoor veel groter.

De woning wordt gasloos verwarmd met een hybride warmtepomp en een zonneboiler.