projecten

project Zevenhuizen (2019)

 

 

In verband met de aanvraag voor een bestemmingswijziging, heb ik een schetsontwerp geleverd voor een schuurwoning in Zevenhuizen.

Het schetsontwerp is in een kritische dialoog met de opdrachtgevers tot stand gekomen; samen bereik je het mooiste resultaat!

De lokatie (landelijk) en de wensen van de opdrachtgevers (gelijkvloers woonprogramma) verleidden mij tot het ontwerp van een schuurwoning.
Kenmerkend voor dit ontwerp is de langgerekte a-symetrische kap, geplaatst in een hoek van 20° en 70°, uitgevoerd in golfplaat. Het Zuidgerichte dakvlak aan de straatzijde levert warmte en energie op. Door de steile plaatsing van het dakvlak aan de achterzijde, wordt een dure gevel uitgespaard. De schuine ‘golfplaat-gevel’ die zo ontstaat, past prima binnen het landelijke karakter. Verder natuurlijke materialen in terughoudende kleuren, passend in het landschap.

Nu maar hopen dat de aanvraag wordt goedgekeurd en dat we verder kunnen met het plan!